Lintje voor brandweerlieden Bert Feenstra en Rick Schuiling

Dalen

Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden reikte donderdagavond in restaurant De Baander in Dalen tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond van de brandweer een koninklijke onderscheiding uit aan twee brandweerlieden. Het gaat om Bert Feenstra uit Schoonoord en Rick Schuiling, die in Dalen woont. Zij zijn thans Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Feenstra werd op 1 mei 1987 benoemd tot aspirant-brandwacht bij de vrijwillige brandweerpost van Schoonoord. Tijdens zijn brandweercarrière is hij opgeklommen tot brandmeester en in de laatste jaren hoofdbrandwacht. Daarnaast is de Schoonoorder brandweerchauffeur geweest.

Coevorden

De Dalenaar Schuiling werd op 1 maart 1995 benoemd tot aspirant-brandwacht bij de vrijwillige brandweerpost van Coevorden. Tijdens zijn brandweercarrière is hij opgeklommen tot hoofdbrandwacht. Verder is ook Schuiling brandweerchauffeur geweest. Daarnaast was hij een zogeheten brandweerduiker in de tijd dat de Coevorder post over een duikteam beschikte.

Auteur

Redactie