Ruim veertig mensen bij G1000-café in Wachtum

Wachtum

Als de opkomst bij het eerste G1000-café toonaangevend is voor het vervolg, dan kan de organisatie spreken over een veelbelovende start. Ruim veertig belangstellenden kwamen maandagavond naar dorpshuis De Kom in Wachtum.

Door Marc Slagter Het was een gevarieerd gezelschap: van jong tot oud. Jerphaas Donner - specialist in training, coaching en begeleiding van netwerken en netwerkorganisaties - gaf tekst en uitleg over de G1000-aanpak. Hij is onder meer betrokken geweest bij de G1000 in Amersfoort. De startbijeenkomst voor alle mensen die zich als vrijwilliger hebben aangemeld wordt gehouden op dinsdag 17 mei. Dan wordt gekeken wat nodig is om de G1000 voor en in de gemeente Coevorden van de grond te krijgen. Er worden die dag werkgroepen gevormd die aan de slag gaan met onder meer public relations, logistieke zaken en financiën.

Kritische vragen

In De Kom gingen diverse vingers omhoog bij de vraag wie wil helpen bij de organisatie van de G1000 voor en in de gemeente Coevorden: de eerste in Drenthe. Naast informatieve vragen werden kritische vragen gesteld over resultaten elders in Nederland, maar ook over de kosten. Er worden enkele duizenden inwoners van de gemeente Coevorden ingeloot om mee te doen aan de G1000. Onder de aanwezigen in Wachtum waren ook twee leden van de jongerenraad (in oprichting) in de gemeente Coevorden.

Auteur

Redactie