Eerste C.P. de Maa Judotoernooi succes

Emmen

Het eerste C.P. de Maa judotoernooi van judovereniging Kodokan uit Schoonebeek ging zondagochtend van start in sporthal De Kampen. Na een toespraak van Emmer burgemeester Cees Bijl, die de vele vrijwilligers in het zonnetje zette, opende Cees de Maa het toernooi.

Cees de Maa is ruim 32 jaar judoleraar geweest. Hij was Sensei van meerdere judoverenigingen in de regio Zuidoost-Drenthe. Hans Lippold, oprichter van Kodokan, Marga van der Wal en René Kruizinga hebben nog les gehad van De Maa en geven nu zelf les bij Kodokan in Schoonebeek. Aan het toernooi deden 170 judoka’s mee in de leeftijd tot achttien jaar, afkomstig uit onder meer Coevorden, Zandpol, Enschede, Ommen en Hardenberg. Daarnaast deden enkele judoka’s uit Duitsland mee. Met het C.P. de Maa judotoernooi heeft Kodokan een mooi, nieuw sportevenement in Schoonebeek georganiseerd, dat volgens de organisatie zeker voor herhaling vatbaar is. Achteraf wordt nog bekeken of dit daadwerkelijk tot de mogelijkheden behoort. Het publiek en de judoka’s zelf waren in elk geval zeer positief over het evenement. Daar zal het niet aan liggen.

Auteur

Redactie