Wakker Emmen voor sloop pand Losa

emmer-compascuum

De fractie van Wakker Emmen heeft in de commissie wonen en ruimte vragen gesteld over de situatie in het centrum van Emmer-Compascuum.

Wakker Emmen vindt dat in navolging van de renovatie in het centrum van Nieuw-Amsterdam ook in Emmer-Compascuum ‘het nodige’ moet gebeuren. Het dorp staat als speerpunt benoemd in het actieplan Dorpen en Wijken. Op vragen van commissielid Jans van Wijk gaf wethouder René van der Weide van Wakker Emmen aan dat er een concreet initiatief voor het centrum van Emmer-Compascuum ligt. De wethouder sprak de verwachting uit dat pand Losa dit jaar nog gesloopt gaat worden. Van Wijk van Wakker Emmen: “We zijn als Wakker Emmen erg blij dat er een concreet initiatief ligt en dat pand Losa waarschijnlijk tegen de vlakte gaat. Het pand is sterk verpauperd en is een aanfluiting bij binnenkomst in het dorp. We zouden daarnaast graag zien dat het college werk maakt om het openbaar gebied op te knappen. Wethouder Van der Weide maakte nog niet bekend om welk initiatief het gaat. We hebben met de marktpartij afgesproken dat zij zelf naar buiten zullen gaan treden over de plannen. Het plan is een prima ontwikkeling voor het dorp.”

Auteur

Redactie