Jeugd in Zweeloo blij met langverwachte pannakooi

Zweeloo

Met de realisatie van een pannakooi gaat een langgekoesterde wens van de jeugd in de voormalige gemeente Zweeloo in vervulling. Vrijdagavond 22 april (19.00 uur) zal tijdens de opening van het zwembadseizoen de nieuwe speelvoorziening op het complex van Zwembad Zweeloo officieel in gebruik worden genomen. Vrijwilligers zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om de laatste hand aan de pannakooi te leggen.

Het betreft een demontabele kooi die van mei tot en met augustus op de accommodatie van het zwembad gebruikt zal worden en van september tot en met april op het sportcomplex ‘t Alterbarg. Zo maken beide organisaties optimaal gebruik van zowel het voetbalseizoen als het zwemseizoen. Op deze manier kan de pannakooi in Zweeloo twaalf maanden per jaar intensief worden gebruikt.

Stimuleringsfonds

De investering is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het gemeentelijk stimuleringsfonds van Coevorden. De aanvraag van Dorpsbelangen Sweel - mede namens Zwembad Zweeloo en voetbalvereniging Sweel - werd vorig jaar gehonoreerd met een subsidie van 10.000 euro. Mede dankzij zelfwerkzaamheid van vrijwilligers en een gulle bijdrage van sponsoren kon het project in Zweeloo worden gerealiseerd.

Auteur

Redactie