Gestolen vogel van keramiek terug op stek

Emmen

De vogel van keramiek die in januari was gestolen van een dak van een bungalow in de Emmer wijk Angelslo is terug op zijn stek.

Begin februari maakte uw weekkrant melding van de diefstal en eind maart kwamen twee jongedames het beeld terugbrengen. Ze hadden de keramische vogel gevonden tussen de struiken aan de kant van de weg. “Dankzij berichten in de media wisten de meiden waar de vogel vandaan kwam”, vertelt eigenaar Jolly Cerini, die de vogel zelf had gemaakt. “Helaas waren er nogal wat stukken afgebroken, maar ook die kwamen grotendeels terug. Na een grondige restauratie zit de vogel nu weer op zijn plekje, op de uitkijk boven onze voordeur. Hij is helaas wel gewond. Wij zijn dankbaar voor de berichtgeving en voor het terugbrengen van de vogel.”

Auteur

Redactie