Dutch European Handbike Competition begin juli in Emmen

Emmen

Op 2 en 3 juli wordt de Dutch European Handbike Competition (EHC) gehouden in Emmen. Het Dutch EHC is een compleet weekend vol met wedstrijden voor handbikers.

Vrijdag 1 juli vinden de ontvangst en inschrijving plaats, zaterdag 2 juli worden de tijdritten verreden en zondag 3 juli de criteriums. Het evenement is gratis toegankelijk voor publiek. Deelnemers uit heel Europa komen naar de Vlinderstad. Het evenement wordt georganiseerd door WSV Emmen, GSC Emmen, het wielerplatform Drenthe, SportDrenthe en Drenthe beweegt (platform Aangepaste Sport). Deze partijen hebben zich verenigd in de Drentse Paracycling Organisatie.

Komende editie

De wedstrijd is een onderdeel van het wedstrijdprogramma vanuit de European Handcycling Federation (EHC). De komende editie is de eerste in Drenthe georganiseerde paracyclingwedstrijd, maar wat betreft alle partijen is het een opmaat naar een meerjarig programma, dat in 2018 zou kunnen uitmonden in het WK paracycling. De European Handcycling Federation is enthousiast over de intentie van de provincie Drenthe en gemeente Emmen. Daarom kwam Roberto Rancilio - voorzitter van de EHC - vrijdag naar Emmen om de samenwerking af te trappen. Het contract is dan ook getekend tussen de EHC en de Drentse organisaties, vertegenwoordigd door de directeur van SportDrenthe: Hans de Lang.

Auteur

Redactie