Schoonoord heeft nieuw dorpslogo

Schoonoord

Het dorp Schoonoord heeft een nieuw logo. Inwoners kunnen het kleurrijke logo ook zien in de meest recente uitgave van de dorpskrant.

De vereniging Dorpsbelang Schoonoord en de plaatselijke ondernemersvereniging zien de reuzen Ellert en Brammert als symbolen voor het dorp en als verbindende factoren met het plaatselijke openluchtmuseum. Om dat te realiseren is een plan met vijf punten opgezet. Daarin staan imago, het openluchtmuseum, sport, het dorpshuis, de bibliotheek, wonen, een echt centrum voor het dorp en ook detailhandel centraal.

Werkgroep

Het ontwerp van het logo is bedacht door een werkgroep die zich richt op public relations en imago. Dorpsbelang Schoonoord wil een dorpsvlag ontwerpen en ook een aanpassing van de borden in de bebouwde kom staat op het verlanglijstje. Men wil zodoende in het dorp de relatie tussen Schoonoord en het openluchtmuseum duidelijk naar voren laten komen.

Auteur

Redactie