Nieuw welzijn- en gezondheidscentrum in Klazienaveen

Klazienaveen

 De voormalige supermarkt Plus in hartje Klazienaveen is verbouwd tot een welzijn- en gezondheidscentrum voor inwoners van De Blokken: Nieuw-Dordrecht, Barger-Compascuum, Zwartemeer, Klazienaveen, Weiteveen en Nieuw-Schoonebeek.

Vijftien organisaties werken er samen om vragen op het gebied van wonen, werk, inkomen, welzijn en zorg te beantwoorden. Het nieuwe centrum is open van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 13.00 uur.

Vertegenwoordigd

De volgende organisaties zijn vertegenwoordigd in het centrum: Buurtzorg Nederland, De Trans, Emmen Revisited, gemeente Emmen, GGD Jeugdgezondheidszorg, GGZ Drenthe, Icare verpleging en verzorging, Mediq Apotheek, MEE-Drenthe, Promens Care, Treant Zorggroep (Scheper Ziekenhuis), VNN, Welzijngroep Sedna en Zorggroep Tangenborgh. Ook is er een diëtist te vinden. Jans Schrik van Welzijngroep Sedna: "Het hart van het centrum is een zogeheten welzijnsbalie. De balie wordt bemand door tien getrainde vrijwilligers en een professional vanuit de deelnemende organisaties." Daarnaast bevat het centrum 25 flexplekken plus spreek- en behandelkamers.

Auteur

Redactie