Het Zweeler Palet: expositie in Zweeloo

Zweeloo

Het Zweeler Palet houdt van 15 april tot en met 8 mei in het kerkje van Zweeloo een expositie van aquarellen, tekeningen, keramiek en beeldhouwwerken.

De aquarellen en tekeningen zijn van Co Raatjes-Dijkstra uit Beilen. Zij rondde de driejarige vakstudie af aan de klassieke academie in Groningen. Het keramiek is van Lot Rooijakkers uit Gees. Het beeldhouwwerk is van Lenie Waalkens-Kunst uit Annen. In 1986 is zij begonnen met schilderen.

Boetseren

Ander beeldhouwwerk in Zweeloo is van Henk Hoving. In 2000 begon hij met boetseren bij Peta Jager in Zuidlaren. In 2003 is hij hiermee gestopt en is hij bij Mony Unger in Zuidbroek met beeldhouwen begonnen. De beelden worden soms in opdracht gemaakt. Andere beelden zijn ontstaan door de vorm van de steen en de eigen fantasie. De opening van de expositie is op vrijdagavond 15 april om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Openingstijden: woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

Auteur

Redactie