We Can Dance: spektakel in Dalen

Dalen

TVC Coevorden en GV Dalen organiseren samen We Can Dance. In sporthal 't Grootveld in Dalen komen zondag 17 april zo'n zevenhonderd dansers in actie.

Door Kristian Elders Het is alweer de vierde editie van het succesvolle evenement, dat geen wedstrijdelement kent. Er is sprake van twee shows: van 11.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur. Onder meer showdance, streetdance, acrogym en hiphop komen voorbij. "Deze dag staat voor samen dansen met verenigingen uit de regio", vertelt Ria de Jong van TVC namens de organisatie. Zij krijgt veel hulp van Geralda van der Veen, Petra Winkels en Marieke Ekkelenkamp (TVC) plus Ilse Brand-Halmingh en Erna Mazenier (GV Dalen). "Er komt veel bij kijken in aanloop naar We Can Dance", weet Van der Veen, die de dag presenteert. "Bijvoorbeeld vrijwilligers regelen, een draaiboek in elkaar zetten, programmaboekjes maken en mensen vragen voor bij de kassa."

Vrolijke boel

De Jong en Van der Veen noemen We Can Dance een heel mooi project. "Iedereen kan komen kijken naar het dansen. Er komen ook opa's, oma's en buren van de dansers langs. Het is een vrolijke boel die dag." Voor de eerste keer is ook een goed doel gekoppeld aan We Can Dance en dat is de Hartstichting. Een deel van het inschrijfgeld en entreegeld gaat naar het genoemde goede doel. Entree in Dalen kost vijf euro voor een show. Voor kinderen wordt de helft van het geld betaald. Een passe-partout voor beide shows kost 7,50 euro (volwassenen) of vier euro (kinderen). Deelnemende verenigingen zijn GV Dalen, TVC Coevorden, Dan's Entertainment (Assen, Emmen en Coevorden), DCT Schoonebeek, GVT Emmen, Dansstudio Beekzicht (Nieuw-Schoonebeek), Unido (Emmer-Compascuum), Dance Company Shirelle (Emmen), Sixstep DanceCenter (Emmen en Coevorden), SV Beatrix (De Krim), SV Steenwijksmoer, OGZ Oosterhesselen, Dansschool Erik (Hardenberg), GV Gramsbergen en Bodytrend (Hardenberg). De organisatie kan terugvallen op bijna vijftig vrijwilligers en bijna zeventig groepen komen naar 't Grootveld.

Auteur

Redactie