Gemeentegedicht: Tuincentrum

Emmen

Het lijkt alsof de eerste lentezon iedereen

naar binnen heeft gejaagd om met karretjes langs het weelderig wuivend groen te racen winterlavendel, heesters, olijfbomen, oleander, bodembedekkers onder een blauwende hemel meneer, vraag ik, heeft u iets doeltreffends zodat de anomodon viticulosus, zeg maar groot touwtjesmos, het definitief winnen kan van de allerlaatste grashalm in ons gazon. een klauw, een mes, een emmer onverdund gif ik wil onder de boom in een bundel bladeren waarin Perk, Van Eyck of was het Bloem de natuur bestemt voor tevredenen of legen, zal mij in de rij naar de kassa laten verleiden door uw voordelig geprijsd bosje fleurs du mal doet u er ook maar een zeis en een handbijl bij, en een kleine mitrailleur met camouflagenet, zodat ik mij werkloos en ontspannen in de tuin onder een parasol met loungeset kan verdedigen tegen onkruid, ongedierte en oprukkende gasten © Joep van Ruiten © www.gemeentedichteremmen.nl

Auteur

Redactie