Heerenveen effectiever dan Germanicus

Coevorden

Germanicus ging zondag op bezoek bij titelkandidaat Heerenveen. Deze wedstrijd gaf in negentig minuten weer wat eigenlijk het hele seizoen al het geval is. Germanicus was zeker niet minder, maar de kansen die het kreeg werden niet benut en de tegenstander slaat genadeloos toe op het moment dat het dezelfde soort kansen krijgt. De Friese club won met 3-1.

Het begin van de wedstrijd was tamelijk dramatisch. Na een goede minuut maakte Van Dijk een overtreding die door de scheidsrechter beoordeeld werd als een strafschop. De penalty werd feilloos benut en Germanicus moest dus direct in de achtervolging. Germanicus liet zich echter niet uit het veld slaan en er werd goed gecombineerd. Na een goede voorzet van Rojer kreeg Kreeft een vrije kopkans, maar de bal verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Een goede actie van Verhoef werd afgesloten met een vlammend schot, maar deze was een prooi voor de doelman van Heerenveen.

Moeite

Aan de andere kant was het vooral de kwaliteit van Heerenveen speler Bollen waarmee de Germanicus verdedigers moeite hadden. Enkele keren soleerde hij door de verdediging waarbij hij steeds op het laatste moment gestopt kon worden. In de 45e minuut wist hij echter toch de 2-0 aan te tekenen. Na een goede actie aan de rechterkant schoot hij de bal onhoudbaar voor doelman Beugeling in de kruising. De voorsprong met rust was terecht, maar Germanicus had ook kansen. Na rust probeerde Germanicus de aansluitingstreffer te forceren, maar bleef Heerenveen met individuele kwaliteiten gevaarlijk. Op het moment dat de 3-0 tot stand kwam en Nicky Schenkel zijn te zware tweede gele kaart ontving, was wel duidelijk dat het een lastige klus ging worden. Niet veel later werd het toch 3-1. Een lichte overtreding op Kreeft werd door de scheidsrechter bestraft met een strafschop voor Germanicus. Spits Kreeft benutte feilloos deze mogelijkheid. Vijf minuten later had Milan van der Weide Germanicus helemaal terug kunnen brengen in de wedstrijd. Helaas wist hij vrij voor de keeper de aansluitingstreffer niet tot stand te brengen. Germanicus bleef het proberen en opnieuw Kreeft was met een knappe volley dichtbij de 3-2, maar ook deze keer zat het niet mee en verdween de bal over de lat. Aanstaande zondag is Germanicus vrij. Zondag 24 april speelt de ploeg tegen streekgenoot SC Erica.

Auteur

Redactie