Eva Mol wint Emmens dictee voor kinderen

Emmen

De 10-jarige Eva Mol van cbs Het Anker - de school staat in de Emmer wijk de Rietlanden - is vorige week winnaar geworden van het Groot Emmens Dictee voor kinderen, dat jaarlijks door het Hondsrug College wordt georganiseerd.

De achtstegroeper maakte maar twaalf fouten in het dictee, waarin de wereld van bioloog Freek Vonk centraal stond. Bram Middendorp van obs De Lisdodde behaalde met dertien fouten de tweede plaats. Op de derde plek eindigde Ellymay Nguyen van cbs Het Palet met vijftien fouten. Winnares Eva Mol ging naar huis met een beker en een IPad-mini. Volgens burgemeester Cees Bijl van Emmen, die zoals elk jaar het dictee voorlas, was het deze keer moeilijker dan in 2015. De schrijfwedstrijd werd toen gewonnen door een leerling van obs De Vlonder die in totaal zes fouten maakte.De kinderen moesten woorden als rododendrons, rinocerossen en tjiftjaffen, foutloos op papier zien te krijgen. Eva had onder meer geworsteld met het woord ‘rododendrons’ en sprak in de pauze haar twijfels uit over haar eigen prestatie. Geheel ten onrechte, zo bleek.

Burgemeester

Want een knappe prestatie volgde, oordeelde ook de burgemeester. “Ik heb het aan mijn vrouw, die in het onderwijs werkt, laten lezen. Zij vond het een pittige klus. Neem een zin als: ‘Hij dolt met verraderlijke boa constrictors, bijdehante chimpansees of kolossale rinocerossen en benadert piranha’s en cheeta’s tot op riskante afstand.’ Rinocerossen is gewoon een rotwoord. Daarom zeg ik altijd neushoorns”, stelde de burgemeester droogjes vast. “Ik ben blij en trots dat ik heb gewonnen”, liet Eva nadien weten. “Spelling is een hobby van me en ik denk dat ik heb gewonnen, omdat ik het zo leuk vind.”

Auteur

Redactie