Scriba Arjan Plaisier naar De Hoeksteen in Coevorden

Coevorden

De organisatie van de protestantse kerk in Nederland - en dus ook van de kerkelijke gemeente in Coevorden - gaat veranderen. Die wordt eenvoudiger. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor de inhoud: het geloof.

Het geloof en de geloofsgemeenschap zijn belangrijker dan de organisatie van de kerk. Het gaat niet om het regelen, maar om geloven. Toch lijkt de organisatiestructuur soms de inhoud in de weg te zitten.

Vanuit het land

Die geluiden hoort de synode vanuit het land. Als reactie daarop is de nota ‘Kerk 2025: Waar een Woord is, is een weg’ geschreven. De essentie van het rapport gaat om de hoop dat er in 2025 een betekenisvolle kerk is. Arjan Plaisier - scriba van de Protestantse Kerk in Nederland - vertelt op woensdagavond 13 april vanaf 20.00 uur in De Hoeksteen aan de Rabenhauptstraat in Coevorden over het proces omtrent Kerk 2025.

Auteur

Redactie