Ilse Ballast en Fleur Vuuregge naar finale NK turnen

Dalen

Afgelopen weekend vond de halve finale van het NK turnen plaats in Dalen. Een geweldige happening die mede door TVC Coevorden - in samenwerking met de KNGU - werd georganiseerd.

Dat het sportief ook een succes werd, blijkt uit de zilveren medaille die Ilse Ballast zaterdag bij de junioren van de derde divisie wist te behalen en op zondag werd Fleur Vuuregge vierde bij de junioren van de tweede divisie. Hierdoor hebben beide turnsters zich dan ook geplaatst voor de meerkamp finale van het NK turnen. Zaterdag waren de turnsters van de derde divisie aan de buurt. De beste zeven turnsters konden zich plaatsen voor de finale. Ilse Ballast werd hier tweede en mocht het podium betreden om de medaille in ontvangst te nemen. Ook heeft ze op het onderdeel sprong de toestelfinale bereikt. Kelly van Dijk werd tiende, Iris Gosink veertiende en Lyanne Medema achttiende.

Op de vloer

Op zondag kwamen de turnsters van de tweede divisie op de vloer. Maar liefst 24 turnsters per baan gingen de strijd aan. Hier konden de beste negen turnsters zich plaatsen voor de finale. Fleur Vuuregge behaalde een knappe vierde plaats, die ruimschoots voldoende bleek om een plaats te bemachtigen in de meerkamp finale. Daarnaast heeft zij zich geplaatst voor de toestelfinale op het onderdeel brug. Myrthe Hulst turnde een solide wedstrijd. Ze werd dertiende in het eindklassement. Marleen van der Weide turnde op vloer, sprong en balk prima. Helaas voor haar verliep de brug niet helemaal goed en werd ze uiteindelijk negentiende. In de categorie jeugd behaalde Laura Heyblom de 24e plaats.

Auteur

Redactie