Samenwerking beheer van sluizen in de Vecht

Coevorden

Waterschap Vechtstromen en de gemeente Hardenberg werken sinds het vorig vaarseizoen samen bij het beheer van de sluizen in de Vecht in de gemeente Hardenberg. De sluis vlakbij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg en de recreatiesluis bij De Haandrik - tussen Gramsbergen en Coevorden - zijn dit seizoen vanaf maandag 11 april dagelijks geopend.

Medewerkers van het cleanteam van de genoemde gemeente zijn opgeleid tot sluiswachter. De sluizen zijn ingericht voor boten met een beperkte diepgang. Uitvalsbasis voor de sluiswachters is De Koppel. Van daaruit zijn zij tijdens het vaarseizoen dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur beschikbaar om de sluis bij De Koppel te bedienen. De sluis bij De Haandrik wordt tijdens het vaarseizoen tussen 9.00 en 17.00 uur na telefonische aanmelding bediend. Meer informatie via www.vechtstromen.nl/varenopdevecht.

Auteur

Redactie