Boeldag bij Daler museummolen Jan Pol

Dalen

Stichting Aold Daol’n gaat samen met bezoekers terug in de tijd. Locatie is museummolen Jan Pol aan de Molenwijk 8 in Dalen, waar op zaterdag 23 april van 11.00 tot 16.30 uur diverse activiteiten zijn. Het molenplein en het schoolplein worden omgetoverd tot een nostalgisch dorpsgezicht. Deze dag is de entree in de molen gratis.

Antieke voorwerpen uit de jaren vijftig worden verkocht. Het draait onder meer om landbouwwerktuigen, klein boeren gereedschap, huishoudelijke en gebruiksvoorwerpen. De meest bijzondere en fraaie voorwerpen worden om 13.30 en 15.00 door een paander vanaf een platte boerenwagen geveild.

Wasvrouwen

Verder kunnen bezoekers genieten van de wasvrouwen, die in de stookpot hun wasgoed koken en daarna het textiel met wasstamper, wasborden, teilen en wringers te lijf gaan. De bakkers verzorgen de hele dag een gratis rondleiding door de molen en bakken pannenkoeken voor de hongerige bezoekers. Buiten kan de jeugd dansen (14.00 en 15.30 uur) en staan op de achtergrond een aantal mooi gepoetste Fiat 500 auto’s met ronkende motoren. De kinderen kunnen genieten met onder meer oude kinderspelletjes als hoepelen, touwtjespringen, steltlopen en bliklopen. Alle figuranten zijn gestoken in kleding van zestig jaar geleden.

Auteur

Redactie