Inwoners gemeente Emmen stemmen tegen bij Oekraïne-referendum

Emmen

Met een opkomst van 30,4% hebben de inwoners van de gemeente Emmen tegen de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne gestemd. Iets meer dan twee derde (67,2%) van de stemmers stemde tegen tijdens het Oekraïne-referendum.

Daardoor heeft de gemeente Emmen procentueel gezien iets meer tegenstemmers dan het landelijke gemiddelde. Nederland is met 61,1% duidelijk tegen de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. De gemeente Emmen had gisteren 84.854 stemgerechtigden. Daarvan zijn 25.816 stemmen uitgebracht. De volksraadpleging - wat een referendum is - is raadgevend bedoeld. Nederland heeft zich uitgesproken, maar de overeenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne is daardoor niet van tafel. Politiek Den Haag gaat hierover beslissen en de reactie van stemmend Nederland wordt daarin meegenomen. Minister-president Mark Rutte liet bij Radio 538 weten 'ja' te stemmen.

Auteur

Redactie