VV Emmen verslaat WVV in laatste tel

Emmen

VV Emmen heeft zondag voor een daverende verrassing gezorgd door met 1-2 te winnen bij koploper WVV uit Winschoten. Door hard werken en veel fanatisme wist de ploeg van trainer Nico Haak in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de overwinning uit het vuur te slepen. Een zeer welkome overwinning voor de Emmenaren.

Zonder de geschorsten Saber Hendriks en Peter Fokke en de geblesseerden Bernard Bakker en Niek Huser werd het op voorhand een lastig verhaal voor de ploeg die eventjes de weg kwijt was. Na het debacle tegen vv Heerenveen en sc Erica werd het tijd voor een goede wedstrijd tegen koploper WVV. A-junior Frank Fokke mocht wederom in de basis starten, Jeroen Joustra was met zijn 37 jaar veruit de oudste van het veld. Emmen begon fel aan het duel tegen WVV. De duels werden niet ontzien en er was geen sprake van ontzag voor de koploper. In de 14e minuut kreeg vv Emmen de eerste echte kans van de wedstrijd. Een vrije bal van Sadik Spijodic werd op een haar na gemist door het hoofd van Alex Blekkink, waarna de bal net voorlangs ging. Ook WVV liet zich gelden door middel van corners, maar Melvin Ubels kopte tweemaal naast het Emmer doel. Ondanks de sterke beginfase kwam Emmen dan toch op achterstand. Martijn Drent zoefde in de 19e minuut over de rechterflank en gaf de bal hard en laag voor. Jelle Siekman wilde de bal wegwerken, maar kreeg de bal op zijn scheenbeschermer en passeerde hierdoor zijn eigen doelman. Een kleine twintig minuten later was het Janiek Arends die bijna voor een onbedoelde kopie zorgde van de 1-0. Gelukkig voor hem en vv Emmen ging de bal over het doel. Vanaf dat moment begon wel een offensief dat voor kansen zorgde voor de Emmenaren bij het andere, goede doel. Een vrije bal van Sadik Spijodic belandde op de paal. Toch kreeg Emmen loon naar werken. Sem Nijkamp wist met een prima actie aan de zijlijn twee WVV'ers het bos in te sturen, trok naar binnen en schoot op het juiste moment de bal hard in de bovenhoek: 1-1. Inmiddels was de blessuretijd al in gang gezet. Diezelfde Nijkamp schoot vlak voor het rustsignaal een vrije bal van grote afstand bijna in het doel, maar de bal vloog net naast.

Meer moeite

Na rust werd de wedstrijd fysieker, slordiger en kreeg Emmen meer moeite om grip te houden op het duel. Het gaf wat meer ruimte weg, maar zag ook dat WVV deze niet benutte. Doelman Van der Swaluw redde op een kopbal van Marcel Smit en even later werd opnieuw een kopbal van Smit van de lijn gehaald. Voor Emmen kwam het dan ook niet slecht uit dat WVV-speler Martijn Delger een kwartier voor tijd met zijn tweede gele kaart moest vertrekken. Op werklust bleef vv Emmen overeind en dat werd bijna beloond door Robin Fokkens. De invaller kreeg een prima voorzet van Sadik Spijodic voor zijn voeten, maar Fokkens schoot de bal tot eigen verbazing net naast. De vijfde en laatste minuut van blessuretijd was ingegaan en WVV zocht alle krachten bij elkaar om een laatste vrije bal tot succes te promoveren en de overwinning uit het vuur te slepen. De vrije bal kwam uiteindelijk terecht bij Janiek Arends, die Robin Fokkens al vooruit zag rennen en hem inspeelde. Inmiddels was ook verdediger Alex Blekkink begonnen aan een imposante sprint van tachtig meter. Fokkens gaf een fantastische crosspass op Sadik Spijodic, die over de linkerkant sprintte, de instormende Blekkink op zag komen en hem op geweldige wijze bediende. Blekkink schoot de bal beheerst op tien meter van het doel binnen en zorgde voor maximale vreugde aan Emmen-zijde. Het doelpunt na deze geweldige counter in de 95ste minuut bleek direct de eindstand: 1-2. Een fantastische beloning voor een keihard werkend vv Emmen, dat het mindere gevoel van de afgelopen weken van zich af heeft gevoetbald. Buurman SVBO pakt door deze overwinning weer de koppositie in de 1ste klasse F, Emmen nestelt zich stevig in de top vijf en speelt aanstaande zondag in eigen huis tegen nummer vier FVC uit Leeuwarden. Bij winst kan Emmen de vierde plaats overnemen.

Auteur

Redactie