LTC Emmen gaat voor meer jeugd

Emmen

Tennisvereniging LTC in Emmen houdt zaterdag 9 april een open dag. Die zaterdagochtend van 10 tot 12 uur en de middag van 15 tot 17 uur kunnen kinderen en volwassenen de club, gevestigd nabij het Scheper Ziekenhuis, leren kennen. Begin van de middag is er nog competitie.

De club wil meer jeugd aan zich binden en hoopt vele kinderen te verwelkomen tijdens de open dag. “LTC is al begonnen met het geven van schooltennis. We zijn langs diverse basisscholen in Emmen gegaan om drie lessen op school te geven en een afsluitende les bij ons op de baan. Die samenwerking werpt z’n vruchten af”, vertelt Floris Kilian (33), die vanuit zijn tennisschool in Meppel de trainingen geeft bij LTC.

Kinderen

Samen met Kilian is LTC dit jaar een nieuwe weg ingeslagen en de focus is komen te liggen op ‘blijven investeren in kinderen’. Tijdens de open dag krijgen de aanwezigen informatie over trainingsmogelijkheden en bijvoorbeeld het lidmaatschap. Er zijn rackets aanwezig, zodat de mensen ook kunnen oefenen en er is een springkussen voor de kinderen. “Ik ben zelf ook bij de open dag”, vertelt Kilian, tot zijn 24e jaar behorend tot de subtop van de tenniswereld. “Vanaf april geven wij daar de lessen en onze samenwerking is direct voor drie jaar, zodat we kunnen werken aan de toekomst.”

Krachttraining

Ook voor leden die op een hoog niveau willen tennissen heeft de vereniging iets bedacht. “We hebben een fysieke trainer voor de ‘betere jeugd’. Op een prachtige locatie in Emmen hebben Sven Boers en zijn broer een voedingsupplementenbedrijf. Je kijkt je ogen uit wat daar aan kwalitatief hoge materialen en apparatuur worden gebruikt. Daar krijgen leden dus krachttraining – van iemand met een tennisachtergrond – in combinatie met de juiste voeding. Ideaal voor leden zoals Max Houkes. Hij zat voorheen bij ons aan zijn plafond.”

Leden

Gaat het LTC dan alleen om het hoge niveau? Zeer beslist niet, meent Kilian. “Elk jaar stoppen we veel aandacht in jeugdtennis, qua geld en qua tijd. De jeugdcommissie organiseert bijvoorbeeld een vossenjacht, een pannenkoekentoernooi, het midzomertoernooi en een glow in the dark tennistoernooi. Dat is tennis met lichtgevende lijnen. Op die manier denkt LTC aan alle leden en is dus plezier van de leden het belangrijkste.”

Auteur

Redactie