Obs Emmermeer voor even een museum

Emmen

Leerlingen van obs Emmermeer, in de gelijknamige wijk in Emmen, gingen vorige week met kunst aan de slag in een bijzondere kunstweek. De Kunstbeweging ondersteunde de school bij het project ‘Schilderen als oude meesters’.

Hierbij werd het plan opgevat om met de leerlingen het Rijksmuseum te bezoeken. De kinderen ontdekten in gastworkshops schilderkunst en danskunst hoe ze een eigen interpretatie konden geven aan de eeuwenoude schilderijen. Dit resulteerde in een expositie in de school. Joke Dijkshoorn, interne cultuur coördinator van de school vertelt: “De leerkrachten en kinderen waren erg enthousiast over de workshops dans en beeldend en hebben de samenwerking met De Kunstbeweging als heel positief ervaren. We hebben de school als een groot museum ingericht en alle ouders konden de prachtige tentoonstelling van de kinderen bezoeken. Het was een zeer geslaagd project.”

Auteur

Redactie