Asena Korsten kampioen thaiboksen

Emmen

Asena Korsten uit Emmen is Nederlands kampioen thaiboksen geworden en daardoor vorige week gehuldigd door wethouder Bouke Arends. De Emmense doet al acht jaar aan thaiboksen (Muay Thai).

Op 13 februari 2016 heeft Asena in Beilen gevochten en gewonnen, daarom is ze nu Nederlands Kampioen. Asena traint bij Flex Fight Club in Emmen onder leiding van Hatice Ozyurt en Tolga Meurs. Thaiboksen is een oude gevechtssport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Bij het thaiboksen lijkt alles te zijn toegestaan, maar er zijn wel degelijk regels aan gebonden. De geschiedenis van het thaiboksen is terug te leiden tot in de Middeleeuwen. In die tijd werden oorlogen gevoerd met pijl en boog, zwaarden en speren. In gevechten op korte afstand waren armen en benen echter ook geweldige wapens. Vandaar ook dat bij thaiboksen vuisten, ellebogen, knieen en benen worden gebruikt.

Auteur

Redactie