Podiumplaatsen voor turnsters TVC Coevorden

Coevorden

Voor de turnsters van TVC - uitkomend in de vierde divisie - was zaterdag de tweede turnwedstrijd in Slagharen.

In de eerste wedstrijd deden de volgende turnsters mee: Alana van der Meer, Mandy Bosman, Demi Keuter en Jaily Winter. Alana van der Meer turnde een constante wedstrijd en stond na drie onderdelen tweede. Voor balk was ze erg zenuwachtig, maar uiteindelijk behaalde ze een mooie zevende plek in het totaalklassement. Hiermee heeft Alana zich voor de toestelfinales geplaatst op sprong en vloer. Demi turnde een mooie vloeroefening en werd negende. Mandy liet een mooie sprong- en balkoefening zien en behaalde een zevende plek. Jaily - uitkomend in de categorie junior - turnde een prachtige vloeroefening en ook op haar favoriete onderdeel sprong scoorde zij hoge punten. Jaily eindigde op een knappe twaalfde plaats.

Totaalklassement

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Noa van Ewijk, Esmee Klasen en Rajana Tsatsajeva. Noa turnde een goede wedstrijd, met vooral een goede sprong en mooie vloeroefening. Op vloer heeft zij zich geplaatst voor de toestelfinale. In het totaalklassement behaalde ze de zesde plaats. Esmee heeft een mooie balkoefening laten zien en mag trots zijn op haar negende plaats. Rajana turnde een goede wedstrijd en dat werd beloond met een tweede plaats. Rajana heeft zich dan ook geplaatst voor de provinciale kampioenschappen op 23 april in Peize.

In actie

In de laatste wedstrijd kwamen Megan Scheerhoorn, Maud Pielage, Mailin Jongsma en Lotte de Jonge in actie. Maud begon met de hoogste score op sprong en werd op dit onderdeel eerste en heeft zich met dit onderdeel weten te plaatsen voor de toestelfinale op 21 mei in Dalen. In het eindklassement behaalde zij een mooie achtste plaats. Doordat Megan een mooie sprong en brugoefening liet zien, behaalde zij een keurige derde plaats en wist op deze onderdelen dan ook een toestelfinale te bemachtigen. Mailin Jongsma turnde deze wedstrijd erg netjes en behaalde een twaalfde plek. Lotte turnde een buitengewoon goede wedstrijd met vooral een prachtige vloeroefening, die werd beloond met vijftien punten. Aan het einde van de wedstrijd mocht zij dan ook de gouden medaille in ontvangst nemen.

Auteur

Redactie