Negentig jaar korfbal in Schoonoord

Schoonoord

Korfbalvereniging SDO in Schoonoord vierde recent het 90-jarig jubileum. Officieel was KV SDO op 26 maart 1926 een feit, maar volgens de overleving werd in 1909 al gesproken over korfbal in Schoonoord met Velocitas. Daarnaast was er ook nog Aurora en vanaf 1928 Vomos. Alle drie clubs verdwenen, maar met de fanatiekelingen werd verder gespeeld onder de naam SDO: Samenspel Door Oefening. Vandaag de dag telt SDO 130 leden en de club bloeit.

Voor de jeugd was er in samenwerking met Molecaten Kuierpad in Wezuperbrug een dag vol beweging georganiseerd. De kinderen konden klimmen in het klimpark en de oudere jeugd maakte een GPS-tocht, waarbij diverse materialen moesten worden verzameld om vlotten mee te kunnen bouwen en daarmee te varen. De jeugd was zeer enthousiast en het weer zat erg mee. De werkgroep toneel en de spelers hadden weer hard gewerkt om de jaarlijkse toneel- en feestavond deze keer extra feestelijk te maken. Teamgenoten werden erbij betrokken en het clublied werd luidkeels gezongen door de hele zaal. Er werd een heuse boerenbruiloft gevierd en de uitspraak ‘van een bruiloft, komt een bruiloft’ bleek meer dan waar te zijn in het toneelstuk Vrouw zoekt Boer van Marga Kool en Jan Veenstra. In onvervalst Drents uitgevoerd door leden van SDO in café De Haven, onder regie van Marga Naber en Henry de Wilde.

Eerste team

Het eerste team van SDO won zondag op het veld overigens met 21-15 van Korwi. Een uitgebreid fotoverslag van de viering staat op de clubwebsite www.kvsdo.nl.

Auteur

Redactie