Open repetitie Herdenkingsconcerten

Oosterhesselen

Ook dit jaar worden er in Drenthe weer enkele Herdenkingsconcerten gehouden in het kader van Verzet en Bevrijding rondom 4 en 5 mei. Uitgevoerd wordt het Requiem van Mozart. Dit jaar heeft De Nederlandse Bach Academie de organisatie overgenomen van Stichting Muziek Klassiek Drenthe (SMKD) die deze jaarlijkse traditie in 2010 is begonnen.

In Hoogeveen is het concert op 4 mei in de Hoofdstraatkerk van 21.00 tot 22.00 uur. Wie dan niet in de gelegenheid is kan op 30 april terecht in Op de Helte in Roden, op 1 mei in de Adventskerk in Assen of op 3 mei in de Hervormde Kerk van Coevorden. Deze drie concerten beginnen om 20.00 uur. De Nederlandse Bach Academie oefent regelmatig in het dorpshuis de Hesselerhof in Oosterhesselen. Het dorpshuis beschikt over uitstekende faciliteiten voor muziek- en zanguitvoeringen. Op zaterdag 9 april is er een openbare repetitie van 13.00 tot 16.00 uur waarbij de bezoekers in- en uit kunnen lopen en zo kennis kunnen maken met het koor. Tijdens de repetitie krijgt het publiek iets te horen over de achtergrond van het Requiem van Mozart en kan het zien hoe een koorrepetitie met professionele solisten verloopt onder leiding van een bevlogen dirigent. De toegang is gratis. Solisten zijn Sinje Kiel, Netty Otter, Henk Gunneman en Ben Brunt.

Auteur

Marielle de Vries