JURA in Rue de la Gare 'langs de oevers van de blues'

Emmen

JURA is een uitzonderlijk akoestisch duo. Meeslepend, aangrijpend, rauw en eerlijk. Dat is de muziek van Ruben Hoeke en Jan Blaauw.

Gitaar en zang worden zonder genade ingezet om je mee te nemen langs de rand van het bestaan. Op zaterdag 2 april treedt JURA op in café Rue de la Gare in Emmen. Het optreden van begint om 23.00 uur. De toegang is gratis. Verlies, vrijheid, verstikking, liefde, kapot geslagen dromen, verwondering en hoop. De verhalende kracht van de muziek en de beeldende teksten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ruben Hoeke verrast. Jan Blaauw verrast. Het komt allemaal samen op de nieuwe cd River Songs. Opgenomen op 432 Hz nemen twaalf songs je stroomopwaarts mee langs de oevers van de blues. Hoeke en Blaauw blijken elkaar in 2002 naadloos aan te voelen in hun ambitie om eigen muziek te componeren en schrijven. De creativiteit levert dat jaar de cd Freedom Road op. Daarna gaan beiden weer hun eigen weg. Eind 2013 komt er een spontane uitnodiging om JURA-liedjes nog eenmaal live ten gehore te brengen en dat resulteert in een hernieuwde samenwerking. Nu veertien jaar later blijken de 'oude' nummers nog steeds actueel.

Auteur

Redactie