Paul Krugerschool heeft Gezond Schoolplein

Coevorden

Het eerste Gezond Schoolplein in Drenthe is te vinden bij de Coevorder Paul Krugerschool. Onder meer wethouder Jeroen Huizing verrichtte donderdagmorgen de opening door samen met kinderen van het samengestelde denkteam een puzzel te maken.

Het plein staat voor onder meer veel groen, een klimboom, glijbaan, moestuinen, een heuvel, boomstammen, watertegels en plekjes om te verstoppen. Het denkteam dacht mee over het ontwerp. "Kinderen gaan anders spelen", zegt schooldirecteur Ageet van Dijken. Jantje Beton, IVN, het RIVM Centrum Gezond Leven, de PO-Raad, de VO-raad en de MBO Raad helpen tot eind dit jaar zeventig scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs met de realisatie van een Gezond Schoolplein. Kinderen worden er uitgedaagd om te bewegen.

50.000 euro

Onder meer de Paul Krugerschool werd geselecteerd en kreeg anderhalf jaar geleden een toezegging van 50.000 euro subsidie namens Gezonde Schoolpleinen voor de realisatie van het nieuwe plein. Om ervoor te zorgen dat het Gezonde Schoolplein een structurele bijdrage levert aan de gezondheid van de leerlingen, krijgt de Coevorder basisschool begeleiding bij onder meer het organiseren van beheer en onderhoud, inzetten van gezonde activiteiten en het vastleggen van educatieve buitenactiviteiten in het lesprogramma. Bij de opening was onder meer projectleider Mark Tuit - namens IVN (instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) - van Gezond Schoolplein van de partij. Hij begeleidde de school tijdens het traject. "Jullie hebben het mooiste schoolplein van Drenthe en ik ga de kanjers van het denkteam heel erg missen", laat de Hollandschevelder weten. Meer informatie via www.gezondeschool.nl/schoolpleinen.

Auteur

Redactie