VIOS in blessuretijd onderuit bij EHS'85

Emmerschans

Na de nederlaag van zaterdag moest er maandag afgereisd worden naar Emmerschans om tegen EHS'85 aan te treden. VIOS Oosterhesselen verloor in blessuretijd alsnog met 3-2.

Opnieuw moest er in een andere opstelling worden begonnen door VIOS, aangezien Yoran Nijenbanning met een blessure en Gijs Loof wegens ziekte zich hadden afgemeld. Mede door de inmiddels alsmaar groeiende waslijst aan blessures werd de pas 15-jarige Harmen Muskee bereid gevonden om aan te sluiten bij de selectie. Vooraf werd er aangegeven door trainer Johan Piening dat er vanaf de aftrap scherper gespeeld diende te worden dan afgelopen zaterdag, anders zou de ploeg opnieuw in de achtervolging moeten. Na een aftastend begin waarin VIOS iets meer balbezit had, was het plotseling EHS'85 dat wist te scoren. Na balverlies in de voorhoede werd met een dieptepass topschutter Elwin de Jong in stelling gebracht en hij schoot in de 6e minuut zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Dit was even schrikken voor de Lindeboom-equipe, maar binnen de minuut was de schade alweer gerepareerd toen de mee ingeschoven voorstopper Dion Westerhof niet werd afgestopt door aanvoerder Martijn Korthuis. Hij kon op de rand van het strafschopgebied vrij uithalen en via de rug van een verdediger de 1-1 aantekenen.

Straffe wind

Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af, waarbij VIOS tegen een straffe wind moest opboksen, maar dit keurig deed door voornamelijk over de grond te combineren om zo gevaarlijk te worden. In de 20e minuut had de rood-zwarte brigade op voorsprong moeten komen. Na een prima steekbal van aanvoerder Illa Brahvi verscheen Job Westerhof oog in oog met keeper Gerard de Vries, waarbij de doelman als overwinnaar uit de strijd kwam. In de 26e minuut kroop VIOS door het oog van de naald toen Richard Fuhler een vrij trap tegen de onderkant van de lat schoot en de bal vanaf de doellijn kon worden weggewerkt. In de 30e minuut moest EHS'85 noodgedwongen wisselen aangezien Mark Linneman door een hamstringblessure niet verder kon spelen. Even later kreeg Job Westerhof opnieuw de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar weer was het doelman die dit voorkwam. VIOS bleef zoeken naar de voorsprong en probeerde de bal in de ploeg te houden, wat op het natte en hobbelige veld een hele opgave was. EHS beperkte zich tot counteren, waarbij vooral Milos Oluic en Elwin de Jong in de gaten moesten worden gehouden. Nadat VIOS nog enkele mogelijkheden onbenut had gelaten en iedereen dacht met 1-1 aan de thee te gaan, was het scheidsrechter Oosterhof die een hoofdrol voor zich op eiste door een volkomen onterechte vrij trap aan EHS op de rand van het strafschopgebied toe te kennen.

Correcte sliding

Na een onschuldig duel waarbij verdediger Bart Louwerse met een correcte sliding de bal onderschepte en de bal tussen twee op de grond liggende spelers bleef liggen, werd dit voorval door de arbiter uitgelegd als het afklemmen van de bal en gaf hij tot verbijstering van iedereen dus een vrije trap aan EHS met grote gevolgen, want het was Milos Oluic die de bal schitterend de in de kruising joeg en zo in de 45e minuut de 2-1 op het scorebord zette. Er werd nog drie minuten blessuretijd bijgetrokken en het was Geert Sieders die nog een enorme kans kreeg op de verdiende gelijkmaker, maar op vijf meter van het doel schoot hij te gehaast de bal hoog over. In de rust bleef de aangeslagen Tristan Nijenbanning in de kleedkamer achter en werd vervangen door de nog niet geheel fitte Tom Meijer. Trainer Johan Piening gaf zijn team mee dat als er werd gespeeld zoals in de eerste helft er ook in de tweede helft kansen zouden komen om alsnog drie punten mee te nemen naar Oosterhesselen.

Slimme pass

Vanaf de aftrap was er maar één ploeg die voetbalde om te winnen en dat was VIOS. In de 50e minuut was het Job Westerhof die met een slimme pass Tom Meijer vrij voor de goal zette, maar hij schoot de bal in kansrijke positie rakelings voorlangs. Nog geen twee minuten later was het dezelfde Meijer die een enorme kans kreeg, maar wederom wist de van Valther Boys overgekomen spits het doel niet te vinden. Ook was het Meijer die na een opstootje met Sander Katoen een gele kaart kreeg, waarbij Katoen zich ook niet onbetuigd liet maar er met een waarschuwing vanaf kwam, waarmee hij goed weg kwam want hij had al een gele kaart op zak. In de 60e minuut was Jeroen Schepers dicht bij de gelijkmaker, maar ook zijn schot had niet de juiste richting en verdween naast het doel. VIOS bleef de aanval zoeken en in de 65e minuut had het een strafschop moeten hebben toen Tom Meijer in balbezit de 16-meter inging en daarbij door Katoen met twee handen omver werd geduwd. De scheidsrechter stond op vier meter afstand en liet om onbegrijpelijke reden doorspelen, dit tot groot ongenoegen van de VIOS aanhang. EHS werd alleen bij standaard situaties nog gevaarlijk en uit één van de hoekschoppen was Martijn Korthuis dicht bij de 3-1, maar zijn kopbal verdween rakelings naast het doel. In de 75e minuut mocht de 15-jarige Harmen Muskee zijn debuut in het eerste elftal maken. Tom Meijer, onvoldoende hersteld van de griep, moest gedesillusioneerd het veld verlaten. Muskee ging in de spits spelen en deed dit niet onverdienstelijk.

Beheerst

In de 84e minuut was het dan toch raak. Uit een kort genomen corner werd Jesper Mug gevonden die op zijn beurt de geheel vrijstaande Illa Brahvi vond en van elf meter wist hij de bal beheerst met binnenkant voet binnen te tikken. Dit betekende gezien het spelbeeld de verdiende gelijkmaker en het sein om Rick Kingma binnen de lijnen te brengen voor de hard werkende Job Westerhof. VIOS deed er alles aan om alsnog drie punten mee te nemen en uit een van die aanvallen ontstond een scrimmage voor het doel waarbij, de in de eerste helft al geblesseerd geraakte doelman Gerard de Vries al was verslagen, maar via het scheenbeen van één van de verdedigers werd de bal van de doellijn gehaald en zo ontsnapte EHS aan een achterstand. Waar iedereen zich verzoende met een gelijkspel, was het de ingevallen Rick Joling die VIOS in de 92e minuut gedesillusioneerd achterliet, door geheel vrijstaand op drie meter van het doel de bal het laatste tikje te geven, na goed terugleggen van Martijn Korthuis. Hiermee schonk hij zijn ploeg de 3-2 overwinning. VIOS werd nog één keer gevaarlijk toen het net over de middenlijn een vrij trap kreeg, waarbij doelman Roy Kooijmans naar voren werd gedirigeerd om zodoende toch nog een zeer verdiend punt aan dit duel over te houden. Het was Jesper Mug die de bal inbracht, maar dit veel te slap deed waarbij EHS simpel de bal kon onderscheppen.

Ademhalen

De scheidsrechter, die deze middag een in sommige opzichten warrige wedstrijd floot, blies hierna af. EHS kon opgelucht ademhalen en drie punten bijschrijven aan hun totaal van 34. VIOS moet na dit teleurstellende paasweekend even een pas op de plaats maken en blijft na twee nederlagen staan op 30 punten. Opnieuw heeft de jonge ploeg bewezen dat, ondanks de afwezigheid van enkele basisspelers, er met inzet en mentaliteit altijd wat te halen valt, maar dat op sommige momenten het de ploeg aan het nodige geluk en scherpte - zowel aanvallend als verdedigend - ontbreekt. Zondag wacht er opnieuw een krachtproef, want dan komt het fysiek sterke Weiteveense Boys op bezoek. Deze ploeg verloor verrassend genoeg van het lager geklasseerde EEC uit Ees. Het is te hopen dat de ziekenboeg snel leeg raakt zodat trainer Johan Piening in de slotfase van de competitie weer kan beschikken over een volwaardige selectie.

Auteur

Redactie