Germanicus strijdend onderuit tegen koploper

Coevorden

Germanicus speelde maandagmiddag in Coevorden tegen koploper WVV uit Winschoten. In een wedstrijd waarin beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren, trok uiteindelijk WVV aan het langste eind. De Oost-Groningers wonnen nipt met 2-3.

De ploeg van Eric Prins heeft voor elke meter getreden en het enige wat men de ploeg kan verwijten was dat het voor de rust niet met 3-1 voorstond. Germanicus begon goed aan de wedstrijd en na tien minuten was de eerste grote kans voor Erwin Smale. Bas Smits verlengde een goede aanval tot aan Smale en zijn schot ging net over de kruising. Vijf minuten later kwam Verhoef goed door aan de linkerkant en zijn voorzet bood opnieuw Smale een goede kans. Nu ging deze bal net langs de verkeerde kant van de paal. Zoals zo vaak dit seizoen viel de goal aan de andere kant. Een goede voorzet bood de spits Drenth een kans en op diens schot was de van een blessure teruggekeerde keeper Vincent Beugelink kansloos. Germanicus gaf echter niet op en tien minuten later gaf Verhoef een fantastische crosspass op Kreeft, die op een geweldige manier de verdediger uitkapte en beheerst de 1-1 maakte. Net voor rust was de actieve Rojer de verdediger opnieuw te snel af en diens schot werd mede door de wind gepromoveerd tot een wonderschone treffer. De 2-1 was zeer verdiend en eigenlijk een te geringe afspiegeling van de eerste helft.

Dubbele wissel

De trainer van WVV had in de rust ingegrepen via een dubbele wissel. De backs hadden nu meer grip op Verhoef en Rojer en Germanicus had het lastiger. WVV probeerde vooral meer grip te krijgen op het middenveld, waar Germanicus in de eerste helft nog heer en meester bleek. In de 65e minuut kwam WVV op 2-2. Een bal kon door de verdediging onvoldoende weggewerkt worden en daar wist men aan WVV-zijde goed van te profiteren. Direct na deze 2-2 kon Germanicus weer op voorsprong komen. Harm Hindriks gaf een goede bal op Patrick Kreeft die de bal in een keer op het doel schoot. Helaas raakte hij de bal niet vol waardoor deze een prooi werd voor de keeper. Trainer Prins bracht Schenkel en Randy van der Weide voor de moegestreden Smale en Smits. Germanicus probeerde te gaan voor de winst en zette nog een keer aan. Rojer was gevaarlijk met twee afstandsschoten, maar beide troffen geen doel. Hierna nam WVV weer het initiatief en werd het weer gevaarlijker. Het geluk van de koploper speelde een rol bij de beslissing. Een schot uit de draai kon nog met een uiterste krachtsinspanning door Beugelink op de paal gedrukt worden, maar kwam voor de voeten van een WVV-speler. Voor hem was het een koud kunstje om daarmee de 2-3 winst tot stand te brengen. Germanicus probeerde met man en macht de 3-3 tot stand te brengen, maar zover kwam het niet meer. Een fel en goed spelend Germanicus kreeg te weinig en zal aanstaande zondag thuis tegen Nieuw Buinen moeten winnen om zicht te houden op de nacompetitie.

Auteur

Redactie