Twee Drentse medailles op deltapark Neeltje Jans

Emmen

Drenthe scoorde donderdag twee medailles tijdens de nationale vakwedstrijden voor vmbo'ers. Provincieteam Drenthe Dragons won de twee medailles tijdens de nationale finale van Skills Talents: de teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo'ers.

De ontknoping van het kampioenschap was op deltapark Neeltje Jans in Zeeland. Daar streden 303 leerlingen om Nederlands kampioen te worden in hun vakrichting. Er waren elf vakwedstrijden die aansluiten op het vmbo zoals voertuigentechniek, ICT, economie en tuinaanleg. De score per wedstrijdrichting van Drenthe Dragons - voor wat betreft Zuidoost-Drenthe - is als volgt. Bouwen, wonen en interieur: vierde plaats voor het Esdal College in Klazienaveen. Informatie en communicatietechnologie: zilver voor het Hondsrug College in Emmen. Alle wedstrijddeelnemers moesten samen een fictieve tv-studio runnen. De vakteams hadden een eigen taak. De bloemisten zorgden voor een kleurrijke aankleding, de acteurs werden gestyled door het team van zorg en welzijn, de elektrotechnici regelden het licht en geluid, de horecacrew zorgde voor de catering en de vormgevers maakten een promo voor het televisieprogramma. Meer via www.skills-talents.nl/wedstrijduitslagen.

Auteur

Redactie