Koninklijke onderscheiding voor Emmenaar Renze Moes

Emmen

Burgemeester Cees Bijl reikte woensdagavond een Koninklijke onderscheiding uit aan Emmenaar Renze Moes. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Naussau.

Vanaf 1993 is Moes lid van het Emmens Mannenkoor waar hij al een groot aantal jaren tweede secretaris is. Vanaf 1995 is de Emmenaar vrijwilliger bij de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters Hondsrug Zuidoost-Drenthe (COVS HZO Drenthe). Hij heeft diverse functies binnen de vereniging vervuld. Zo is hij actief in de kantinecommissie en als kantinebeheerder. Ook verzorgt hij de mailingen voor de vereniging.

Jeugd

Al elf jaar regelt hij de aanstellingen van de arbitrage voor het basis- en het voortgezet onderwijs (schoolvoetbaltoernooi) in de gemeente Emmen. Tevens regelt hij de aanstellingen van de vriendschappelijke- en oefenwedstrijden voor de jeugd van FC Emmen. Vanaf 1997 stelt Moes elk jaar de scheidsrechters aan voor het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi (PWZ). Hij is de bindende factor tussen de Protos Weering Zaalvoetbalcommissie en de leden van de COVS HZO Drenthe en de scheidsrechters. Met een positief kritische inslag zorgt hij dat alles in goede banen wordt geleid en zorgt hij ervoor dat de scheidsrechters en het PWZ-toernooi samen naar een hoger plan worden gebracht. Moes is al 26 jaar actief als scheidsrechter op het veld voor de KNVB. Hij staat bekend als iemand waarop je altijd kunt rekenen. Een betrokken en warm persoon die altijd belangstelling toont voor anderen.

Auteur

Redactie