Klazienaveense Chantal Huizing 3e bij Vliegende start Kjeld Nuis

Emmen

Als afsluiting van het schaatsseizoen had sportman van de gemeente Emmen Kjeld Nuis, samen met sponsor Red Bull een schaatswedstrijd nieuwe stijl georganiseerd.

Deze wedstrijd was een afvalrace met een combinatie van massastart, tussensprints en lange afstanden. Schaatsers konden zich op alle ijsbanen van Nederland plaatsen door rondetijden te registreren. Chantal Huizing uit Klazienaveen was één van de 16 dames die zich plaatsten voor de finale, uiteindelijk wist ze in deze finale die op 21 maart in Thialf werd verreden een mooie derde plek te behalen. Twee dagen daarvoor had ze bij de wintertriatlon in Enschede al beslag gelegd op het zilver bij de sprintafstand voor junioren 16+, dit betekende 5 km hardlopen, 22 km fietsen en 10 km schaatsen. Een mooie afsluiting van een goed seizoen.

Auteur

Redactie