Jasper ten Cate: 'Te gek dat er zoveel animo is'

Emmen

In het Atlas Theater en op het Raadhuisplein zindert het op 28 mei van de kunstzinnige activiteiten. Tweehonderd jongeren hebben zich aangemeld voor de provinciale voorronde van de Kunstbende.

En dat aantal is een record. De provincie Drenthe staat daarmee landelijk gezien op de vierde plaats. De Kunstbende is een landelijke wedstrijd in de kunsten die al vele grote talenten heeft voortgebracht. Zo kent iedereen Jan Kooyman, Trijntje Oosterhuis, Nielson en Martin Garrix. Elke provincie houdt zijn eigen voorronde waarbij jongeren gecoacht en gestimuleerd worden om het beste van hun talent naar boven te brengen.

Lounge 13

Van elke categorie gaat de winnaar naar de landelijke finale. De deelnemers laten zien wat ze kunnen op het gebied van theater, dans, muziek, taal, expo, multi-media en fashion. Daarnaast is er de categorie dj. Hiervoor zijn inmiddels zoveel aanmeldingen dat de organisatie in overleg met mede-organisator De Kunstbeweging heeft besloten om twee selectie-avonden te organiseren op 22 en 29 april. Deze avonden vinden plaats in Lounge 13 tegenover het Atlas Theater. Lees voor meer informatie pagina 23 van deze krant. De eigenaren van Lounge 13, Niels en Jasper ten Cate, stellen hun club graag open voor de dj selectierondes. Jasper vertelt: " Het is geweldig dat de Kunstbende dit jaar voor het eerst in Emmen wordt gehouden. En echt te gek dat er zoveel animo voor dj's is. De aankomende dj's zijn van harte welkom om bij ons te komen draaien. Wij zitten zelf ook in de jury en we hopen dat de dj's ons publiek flink zullen opzwepen."

Karaoke

De Drentse voorronde is dit jaar voor het eerst in Emmen. Hoewel het Atlas Theater eind mei nog niet officieel geopend is, mogen de Kunstbende en de jongeren toch gebruik maken van dit podium. Wethouder Bouke Durk Wilms opent het spektakel op 28 mei om 12.00 uur tijdens een spetterende Drum & DJ opening. Behalve de optredens is er voor deelnemers en belangstellenden een verrassende randprogrammering waaronder een Breakdance Battle. Bovendien is er vanaf 17.00 uur Baboon karaoke op het Raadhuisplein. Tijdens Baboon Karaoke gaat het niet om zangkwaliteiten. Het gaat om de sfeer, de act en de samenhorigheid. Muzikanten, zangers, zangeressen en alle douchezangers en enthousiastelingen zijn welkom. Betreed het podium en laat je zang- en showtalenten zien. Op 26 maart om 22:30 uur wordt de try-out van Baboon Karaoke georganiseerd in Grandcafé Markant in Emmen. De Kunstbende is voor jongeren tussen de dertien en achttien jaar. Aanmelden kan tot 15 april op www.kunstbende.nl.

Auteur

Redactie