Coevorden zingt Senn naar Disneyland

Coevorden

In café De Oale Jan in Coevorden vond afgelopen weekend een meerdaags benefietconcert plaats om de droom van de zesjarige Senn van der Zwaag uit te laten komen.

Door Mayke Bos Senn heeft het Charge Syndroom en wil dolgraag naar Disneyland met zijn familie. Door dat syndroom ziet en hoort Senn slecht. Ook ontbreekt bij Senn het evenwichtsorgaan. Hij heeft al vele ziekenhuizen van binnen gezien en talloze operaties moeten ondergaan. Zijn korte leventje is tot nu toe erg turbulent en er is veel onzekerheid over de toekomst. Isabel van Dalsem van café De Oale Jan trok zich het lot van de kleine Senn aan en bedacht eind 2015 een inzamelingsactie en een benefietweekend om het gezin een compleet verzorgde vakantie naar Disneyland aan te kunnen bieden.

Podium

Coevordenaren konden de afgelopen maanden alvast een steentje bijdragen door geld te doneren in een van de vele donatiebakken die in Coevorden stonden. Toen de Christian Pol Foundation lucht kreeg van het initiatief voor Senn ontroerde de stichting de ouders van Senn met een spontane donatie van 1500 euro. Vrijdag ging het benefietweekend van start met coverband Scars. Zaterdagavond stond in het teken van boerenrock, met de bands Doe Normaal Joh en Kobus en de Rokkers. Op zondag stond een open podium gepland, waar veel lokale artiesten zich lieten horen voor Senn. Initiatiefneemster Van Dalsem kijkt er met een goed gevoel op terug. "Het was een hartstikke leuk weekend", vertelt ze.

Knap

Het mooiste vond ze dat Senn en zijn familie ook een kijkje kwamen nemen. "Ik wist dat er familie van Senn zou komen, maar het was een verrassing dat Senn er zelf ook bij was. Hij hield het wel drie uur lang vol, dat is hartstikke knap!" Senn vermaakte zich prima in het café. Hij mocht op het podium achter het drumstel zitten en hij mocht zelfs ervaren hoe het is om een biertje te tappen. Al met al was het een zeer geslaagd weekend. De artiesten zorgden voor een goede sfeer en in het café was het gezellig druk. Of het benodigde bedrag van vierduizend euro is behaald met het benefietweekend durft Van Dalsem nog niet met zekerheid te zeggen, maar ze vermoedt dat het reisje naar Disneyland sowieso doorgaat. Op zaterdag 23 april wordt het opgehaalde bedrag in café De Oale Jan overgedragen aan het gezin van der Zwaag.

Auteur

Redactie