Aaldense Nienke Leenman per rolstoel naar Pieterburen

Aalden

 In een gewone rolstoel rollend over het Pieterpad van Zuid-Limburg naar Groningen. Een monsterrit van ruim vijfhonderd kilometer die de 33-jarige Nienke Leenman uit Aalden aandurft.

Samen met haar hulphond Regido start zij 30 maart op de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en eindigt naar verwachting bijna drie weken later in Pieterburen. Dat alles voor een goed doel: Stichting de CLiCK tussen mens en hulphond. "Samen met de CLiCK heb ik mijn eigen vierjarige bouvier op kunnen leiden tot hulphond. Maatwerk door middel van teamtrainingen. Hierdoor heb ik geen 'kant en klare hond', maar heb ik geleerd hoe mijn hond in elkaar zit en zijn wij één team waardoor ik word geholpen in mijn alledaagse werkzaamheden", zegt de dertiger.

Prijzig

Zij heeft sinds haar twaalfde een spier- en zenuwaandoening en is sindsdien aan een rolstoel gebonden. Omdat een dergelijke specifieke opleiding vrij prijzig is, heeft ze besloten een sportieve prestatie aan te gaan en geld in te zamelen voor deze stichting. Tijdens haar tocht krijgt de Aaldense gezelschap van mensen die tegen betaling meewandelen. Meer via www.facebook.com/hulphondregido en www.de-click.nl.

Auteur

Redactie