Anouk de Vries derde bij kwartfinale NK turnen

Coevorden

Zaterdag vond de kwartfinale voor de eerste divisie van het NK turnen plaats in Volendam. Namens TVC Coevorden deden drie turnsters mee: Anouk de Vries, Romee Rens en Meike Veenstra. Anouk en Meike wisten zich te plaatsen voor de halve finale.

Romee en Meike kwamen uit in de categorie instap, ze waren beiden erg zenuwachtig en lieten daardoor helaas punten liggen op de balk. Meike herpakte zich op het tweede onderdeel, vloer, en turnde hierna ook een redelijk goede wedstrijd. Vooral haar favoriete onderdeel sprong ging heel goed en werd met een mooie score beloond. Meike eindigde in het totaalklassement op een 20e plaats en heeft hiermee genoeg punten behaald om zich te plaatsen voor de halve finale.

Vertrouwen

Romee noteerde een goede sprongscore en kreeg hierdoor weer vertrouwen. Haar brugoefening verliep prima waarmee ze de wedstrijd voor zichzelf goed afsloot. Romee eindigde op een 22e plaats en had hiermee net niet genoeg punten verzameld om een ronde verder te komen, maar ze kan met opgeheven hoofd terugkijken op de kwartfinale. Anouk de Vries kwam uit in de categorie jeugd, ze opende haar wedstrijd met een hele mooie brugoefening en behaalde hiermee dan ook de hoogste dag score. Op een klein foutje na verliepen ook haar balk en vloeroefeningen erg goed. Anouk eindigde haar wedstrijd op het onderdeel sprong met een mooie tsukahara gehurkt en tsukahara gehoekt. Ook hiervoor behaalde ze een mooie score. In het totaalklassement eindigde ze op een hele knappe derde plaats en mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen. Hiermee heeft ook Anouk zich geplaatst voor de halve finale.

Auteur

Redactie