Toycar Taxi wint Sweelpop The Battle

Emmen

De energieke band Toycar Taxi uit Emmen heeft zaterdag in Hotel Restaurant Café Hegen in Wezup Sweelpop The Battle gewonnen.

Door Mayke Bos Zij openen 26 augustus de 35ste editie van Sweelpop op het hoofdpodium. De Emmer band Toycar Taxi bestaat uit Geosy Kleefman (20), Wouter Hidding (21) en Lenard Davers (20). Toycar Taxi trad al eerder op tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen, het Bevrijdingsfestival in Assen, Tamboerpop en in Duitsland stonden ze al eens op hetzelfde podium als Kensington. "Pop, rock, we zijn eigenlijk moeilijk in een hokje te plaatsen", zegt Hidding. Waar het publiek in ieder geval op kan rekenen, is een energieke band met catchy eigen nummers.

Bandleden

De muzikanten vinden het lastig om van tevoren hun kansen in te schatten, want de andere bands kennen ze slechts van naam. Ze nemen het op tegen Voidbox uit Assen, Gentleman uit Zwolle en The Gunshow uit Groningen. "We willen wel graag winnen, want het lijkt me fantastisch om in onze eigen omgeving op te treden. Ik ken veel mensen die ieder jaar naar Sweelpop gaan", vertelt Davers. De andere bandleden zijn het met hem eens. "Als band uit Emmen moet je daar een keer hebben gestaan", zegt Hidding. Kleefman begint te lachen. "Ik ben zelfs geboren in Zweeloo", vult hij aan. Voidbox opent de avond en warmt het publiek een half uur lang op. Zij worden opgevolgd door Gentlemen, die keurig in witte blousjes op het podium verschijnt. Het volgende half uur is het aan Toycar Taxi om het dak eraf te spelen. Aan het applaus te horen, ging ze dat aardig af. Drummer Davers is er niet zo zeker van. "Ik ben ziek, dus mijn zang was niet optimaal. Ook zie ik dat de andere bands veel eigen mensen hebben meegenomen. Ik verwacht dus niet dat we veel stemmen hebben", maakt hij de balans op. Voor het eerst bepaalt niet alleen het publiek wie er wint, maar is er ook een jury aanwezig. The Gunshow uit Groningen sluit de avond af.

Twijfels

Ondanks de twijfels van Davers komt Toycar Taxi aan het einde van de avond toch als winnaar uit de bus rollen. Zij openen dus op 26 augustus de 35ste editie van Sweelpop. Simone Zwiep, bestuurslid van Sweelpop is tevreden: "Toycar Taxi is een goede band". De online kaartverkoop voor Sweelpop 2016 is dit weekend van start gegaan.

Auteur

Redactie