Mooie gemeentelijke voetbalderby's afgewerkt

Klazienaveen

Eerst zaterdag Klazienaveen tegen Drenthina en zondag VV Emmen tegen SC Erica. Het was genieten geblazen voor de liefhebbers van amateurvoetbal in de gemeente Emmen.

Lang leek het erop dat Drenthina er zaterdag met een uitoverwinning vandoor zou gaan. In de zeventiende minuut scoorde Thom Alders namens de Emmenaren en zijn ploeg wist die score lang vast te houden. Misschien zaten de mannen van trainer Gerrie Benes al in hun gedachten feest te vieren in de kantine, want in de 88e minuut scoorde Patrick Bloemberg namens Klazienaveen: 1-1. Emmen en Erica gingen zondag met een 2-2 tussenstand rusten. Goals waren van Roy Jagt en Kelvin Jager namens Erica en voor Emmen maakte Saber Hendrinks beide doelpunten. Het duurde vervolgens lang voordat er een doelpunt zou vallen. Maar dat er een doelpunt zou vallen, was zeker. Beide teams maakte aanspraak op de winst, maar het was Jagt die zijn tweede maakte en Erica de 2-3 winst bezorgde. De foto's zijn gemaakt door Paul Barelds uit Emmen.

Auteur

Redactie