Week van Zorg en Welzijn in Zuidoost-Drenthe

Emmen

Een kijkje nemen achter de schermen van ouderen- en verpleegzorg? Dat kan tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Belangstellenden kunnen afreizen naar onder meer Emmen en Coevorden.

In De Horst - het centrum voor hoogcomplexe, chronische en revalidatiezorg aan de Emmer Rondweg - is tijdens de open dag op zaterdag 19 maart van alles te beleven tussen 13.00 en 16.00 uur. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de keuken en op zorgafdelingen en deelnemen aan activiteiten waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Ook zijn er kraampjes met informatie over wonen, behandelaars en over vrijwilligerswerk. Tijdens de open dag wordt er voor en door cliënten van De Horst muziek gemaakt. Ook de Emmer woonwijkcentra Holdert en Zuidermarke openen de deuren tijdens de Week van Zorg en Welzijn. Uiteraard is er op 19 maart tussen 10.00 en 16.00 uur informatie over welke diensten en producten Treant Zorggroep biedt vanuit de woonwijkcentra voor ouderen- en verpleegzorg. Ook is er informatie over hoe omwonenden gebruik kunnen maken van de woonwijkcentra. In Holdert kan men vanaf het dakterras de nieuwe dierentuin Wildlands bekijken en in Zuidermarke kunnen mensen het nieuwe beweegpad door het woonwijkcentrum zien.

Odoorn

Bij woonwijkcentrum De Paasbergen belooft het op 19 maart een gezellige dag te worden met tussen 10.00 en 12.00 uur een uitzending van het radioprogramma Hemeltied van RTV Drenthe. Ook is er een markt met informatie over wonen, welzijn en zorg en over vrijwilligerswerk. De samenwerking tussen Odoorn en het zorgcentrum komt deze dag tot uiting door deelname aan de landelijke Opschoondag. Vrijwilligers, medewerkers en omwonenden gaan van 8.00 tot 13.00 uur samen zwerfafval opruimen rondom De Paasbergen.

Coevorden

Bij woonwijkcentrum De Schutse gaan vijf leerlingen van basisschool Pantha Rei uit Coevorden op vrijdag 18 maart vanaf 9.30 uur pannenkoeken bakken met bewoners. Tegen het einde van de ochtend komen de andere leerlingen hun palmpasenstok aanbieden aan de bewoners. Als dank krijgen de leerlingen een pannenkoek die ze samen met bewoners, ouders en wijkbewoners opeten in het restaurant aan de Schutselaan in Coevorden. Bij woonwijkcentrum De Korenhof in Aalden zijn er op 19 maart van 13.30 tot 16.00 uur leuke activiteiten waar bezoekers aan mee kunnen doen. De wijkverpleegkundige geeft informatie en bezoekers kunnen testjes doen. Ook is er een spetterend optreden van 'Harm en Roelof'. Dat zijn in dit geval twee medewerkers van De Korenhof.

Sleen

Bij woonwijkcentrum De Schoel in Sleen belooft het op 19 maart van 9.30 tot 13.00 uur leuk te worden met tussen 10.30 en 11.30 uur een show van een illusionist. Ook zijn er rondleidingen en wordt informatie gegeven over wonen, welzijn en zorg en over vrijwilligerswerk. Bij woonwijkcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord zijn er op 19 maart van 10.00 tot 16.00 uur leuke activiteiten en ook bezichtiging van de appartementen. Ook is er meer dan eens een modeshow met kleding uit de jaren dertig en een speurtocht voor kinderen. Meer: www.treant.nl/opendag.

Auteur

Redactie