De mooiste foto van Bert Ooms

Zwartemeer

Iedere week deelt de ZuidOosthoeker een bijzondere foto gemaakt door één van onze lezers. De foto van deze twee vossen is in het Bargerveen gemaakt door Bert Ooms.

"Ik had een bijzondere ontmoeting met een paar vossen in het Bargerveen. Het begon met een luid kermend, jankend geluid aan de rand van een akker bij een verhoogde singel langs de Duitse grens. Geen idee wat ik hoorde, maar toen ik er naartoe liep, zag ik een vos tevoorschijn komen. En even later nog twee! Twee mannetjes vochten kennelijk om een vrouwtje of een jonge vos werd uit de familie gejaagd: het was ranstijd voor de vossen. Nadat er één verjaagd was, klommen de andere twee weer terug in de singel. En ik had geluk! Het stel kwam mijn kant op en ze begonnen aanstalten te maken voor de paring. Ze kwamen heel dichtbij en uiteindelijk té dichtbij: hoewel ik me zo goed mogelijk tegen de singelrand verscholen had, was ontdekking onvermijdelijk. Op de foto precies het moment dat meneer vos mij in de gaten krijgt. Hij keek me een paar tellen verbijsterd aan, keerde zich om en verdween." Wilt u ook uw bijzondere foto delen met de lezers? Stuur uw foto dan met toelichting, onder vermelding van 'Mooiste foto' naar zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl, zodat die een mooi plekje krijgt in de krant.

Auteur

Redactie