Coevorder cultuurhuis straks onder beheerstichting

Coevorden

Het cultuurhuis Kasteel op 3 in Coevorden hield woensdagavond voor de eerste keer een open huis. In hartje Coevorden was sprake van onder meer dans, zang, studiecoaching, muziek en beeldende vorming. Gebruikers van het onderkomen - te vinden naast het gemeentehuis Hof van Coevorden - zijn onder meer de organisatoren van het open huis: De Nieuwe Veste en dansstudio In2Dance.

De Nieuwe Veste huurt de ruimtes tijdelijk van de gemeente Coevorden en geeft muziekles en lessen beeldende kunst en vormgeving in Kasteel op 3. Directeur bedrijfsvoering (alles behalve het onderwijs, red.) Wim Berends van de school in Coevorden meldt dat binnenkort een beheerstichting in het leven wordt geroepen. "Dan kunnen alle gebruikers een ruimte huren van die stichting", zegt Berends. "In het cultuurhuis worden onder meer piano- en zanglessen gegeven. Daarnaast kunnen bands langskomen om te repeteren. Daarvoor is een studio ingericht." Doelstelling van Kasteel op 3 is het leggen van verbindingen tussen kunst, cultuur, dans, muziek en educatie. Berends wil voor een meer uitgebreide samenwerking gaan met Theater Hofpoort en het Stedelijk Museum Coevorden. "We kunnen ons als cultuurhuis ook wat dat betreft nog eens promoten tijdens de startdag van het culturele seizoen in september."

Auteur

Redactie