Veilig de weg op in de Delftlanden

Emmen

'Blijf er ruim en rechts achter en houd minstens drie meter afstand'. Dat is de vuistregel die de leerlingen van OBS Delftlanden hebben geleerd.

Met de Veilig op Weg-lessen leren leerlingen uit groep 7 en 8 hoe ze veilig moeten omgaan met grote voertuigen in het verkeer. Dat gebeurt niet alleen met een theorieles maar ook met een praktijkles rondom een speciale Veilig op Weg-vrachtauto. De kinderen konden in de cabine van de vrachtauto plaatsnemen en zo zelf ervaren wat een chauffeur wel ziet in het verkeer, maar vooral ook wat hij niet ziet. De leerlingen kregen de les in het kader van het dode hoek lesprogramma 'Veilig op Weg', een samenwerkingsverband van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Meer informatie: www.veilig-op-weg.nl.

Auteur

Redactie