Hondsrug College traint voor 4 Mijl van Emmen

Emmen

 Ruim 150 leerlingen en enkele docenten van het Hondsrug College doen op 3 april mee aan de 4 Mijl van Emmen. Om goed beslagen ten ijs te komen, volgt het gezelschap een aantal trainingen bij de Emmer atletiekvereniging De Sperwers. De eerste dertig leerlingen deden vrijdag - in hun vrije tijd - aan looptrainingen plus rek- en strekoefeningen op de sintelbaan van De Sperwers op sportpark Meerdijk.

De hardloopwedstrijd start op de loopbrug van station Emmen-Zuid in de wijk Delftlanden en eindigt na 6,4 kilometer in het centrum van de Vlinderstad. Het is een pittige afstand voor de niet-geoefende loper, erkent gymdocente Michelle Mulder van het Hondsrug College. "Het gaat ons niet om de tijd maar om het meedoen. Toch trainen we flink door en hopen de afstand binnen zestig minuten te volbrengen."

Pittige opgave

Voor mavo-leerling Rieneke Valkema en haar klasgenotes is de training een pittige opgave, maar ze leerden er ook van. "Dat je niet zomaar moet rennen, maar op een speciale wijze moet lopen. Doe je dat niet? Dan heb je heel snel geen adem meer over", zegt Rieneke. De meiden weten zeker dat ze de lessen van de training goed onthouden, want ze willen de rij niet sluiten bij de finish. Na de training stappen de leerlingen op de fiets om aan hun weekend te beginnen. Onbewust wordt er dus nog even getraind.

Auteur

Redactie