CDA Coevorden toont groene vingers bij Thomashuis

Coevorden

 Zo'n twaalf CDA'ers - bestuur, fractie en leden - van de afdeling Coevorden staken zaterdag flink de handen uit de mouwen bij het Thomashuis in Coevorden. De activiteit vond plaats in het kader van de actie NLdoet: de grootste vrijwilligersactie in Nederland die vrijdag en zaterdag werd gehouden door het Oranjefonds.

In het Thomashuis aan het Klooster wonen - soms tijdelijk - volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij wonen er samen met de zorgondernemers, die het huis leiden als een eigen kleinschalige onderneming. In alle vrijheid vullen zij de zorg in zoals hun hart dat ingeeft. Door hun eigen creativiteit, kennis en ervaring heeft elk Thomashuis een heel eigen sfeer.

Klussen

Samen met bewoners, hun familieleden en medewerkers van het Thomashuis werd zaterdag een aantal klussen uitgevoerd. Vooral de grote tuin kon wel een opknapbeurt gebruiken. Zo werd er flink gesnoeid, gezaagd en geveegd. De groene vingers van het CDA kwamen daarbij goed van pas. Hovenier Langenberg was geheel belangeloos met een kraantje aanwezig en de catering werd verzorgd door de bewoners van het Thomashuis. Aan het einde van de dag was het verschil goed te zien.

Auteur

Redactie