Bijzondere presentatie op Carmel

Emmen

Vince van der Pal (11) gaf een week geleden op zijn oude school in Coevorden een presentatie over kanker, de ziekte die in 2009 bij zijn vader Peter werd geconstateerd.

Door Vincent Trechsel Die presentatie hield hij namens de Stichting Bergje tegen Kanker, die hij samen met zijn twee jaar oudere broer Ian heeft opgericht. Hun oude school - De Willibrordusschool - heeft een belangrijke rol gespeeld bij het begeleiden van beide kinderen tijdens het ingrijpende ziekteproces van vader Peter, die inmiddels is genezen van lymfeklierkanker. Het thema van Vince zijn presentatie was: 'kinderen mogen verdriet hebben, wat is kanker en hoe ga je hier als school en kind mee om?'. Deze onderwerpen werden perfect verwoord door de elfjarige. Dusdanig goed dat hij door Margriet Boersma, docent op Vince zijn huidige school - het Carmelcollege in Emmen - is gevraagd om zijn presentatie nog een keer te houden, maar dan voor zijn eigen klas. "Ik vond het echt geweldig om te doen", bekent Vince nadien.

Klasgenoten

Het was muisstil tijdens de presentatie, die het hele lesuur in beslag nam. De klas was zichtbaar onder de indruk. "Ik vind het goed dat mijn klasgenoten nu ook weten hoe het is om in aanraking te komen met kanker. Ook heb ik verteld over onze stichting en op welke manier ze kunnen helpen."

Duo

Vrijdag 27 mei gaat een indrukwekkende dag worden. Dan heeft Stichting Bergje tegen Kanker namelijk een dag georganiseerd waarop tussen de vijfhonderd en de duizend kinderen een kans krijgen zich te uiten tegen kanker. Zij beklimmen dan de Sallandse Heuvelrug tussen Holten en Nijverdal (Overijssel). Steun voor dit evenement hebben de broers inmiddels gekregen vanuit onverwachte hoek. Het muzikale duo Tangarine uit Assen heeft laten weten graag als ambassadeur op te treden voor de stichting. Die vrijdag is het duo aanwezig om het speciaal hiervoor geschreven lied 'Je hebt een vriend' ten gehore te brengen. Voor meer informatie: info@bergjetegenkanker.nl of www.bergjetegenkanker.nl.

Auteur

Redactie