Veenoordse beste ruiter op IJslands paard

Veenoord

Rijvereniging IJRN gaf afgelopen zaterdag de aftrap van een spetterend wedstrijdprogramma met de Indoorwedstrijd bij het Hippisch Centrum Exloo. Meer dan vijftig combinaties - bestaande enkel uit leden deze vereniging - hebben gestreden om de winst in de lichte -, jeugd- en sportproeven.

Aan het einde van deze sportieve dag werd onder andere de 16-jarige Kirsten Valkenier uit Veenoord gekroond tot clubkampioen. De FEIF Youth Cup wordt om de twee jaar georganiseerd en bestaat uit een week intensieve training met internationale toptrainers. De week eindigt in een competitie in de Jeugdklassen op diverse niveaus. Deelnemers in de leeftijd tussen de 14 en 17 jaar wedijveren in internationale teams, met als doel bevordering van vriendschap en een besef en respect van en voor culturele verschillen. Nederland mag gastland zijn voor tachtig jeugdruiters uit de gehele wereld. Dit bijzondere evenement vindt in Exloo plaats van 22 tot en met 31 juli.

Auteur

Redactie