Unieke prestatie van volleybalmeiden

Emmen

De A-meiden van volleybalvereniging Emmen '95 hebben zich voor het eerst in de clubhistorie gekroond tot Nederlands Kampioen onder de 18 jaar. Afgelopen weekend werd de finale van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap gespeeld.

Hierbij mogen de beste speelsters van een club binnen hun leeftijdscategorie samengevoegd worden om vervolgens te strijden om de titel. Emmen '95 was met maar liefst drie leeftijdscategorieën present bij de laatste acht teams van Nederland. Een unieke prestatie gezien alleen de eredivisie club Set-Up '65 hetzelfde aantal meidenteams present had bij de laatste acht van Nederland. In de spannende tussenrondes anderhalve maand geleden wonnen de A-meiden van Emmen '95 al van Eredivisie verenigingen Set-Up '65 en Sliedrecht Sport. In de finaleronde dit weekend werden VC Sneek en Peelpush aan dit rijtje toegevoegd. De spannende finale tussen Emmen en Peelpush moest beslist worden in een extra set tot de vijftien punten. De Emmer ploeg won deze tiebreak met 16-14. Hierdoor kan Emmen '95 zich een jaar lang ongeslagen Nederlands Kampioen onder de 18 jaar noemen. Emmen werd ook tot sportiefste ploeg benoemd.

Auteur

Redactie