Esdal College acteert laatste keer in Muzeval

Emmen

De cultuurklassen van het Esdal College Oosterstraat sloten onlangs in het bijzijn van vele belangstellenden hun jaarlijkse kunstproject af in Theater De Muzeval.

Jaarlijks werken de leerlingen van klas 1 en 2 maar liefst zes weken onder leiding van professionele dans- en theaterdocenten aan de voorstelling van hun kunstproject. Het gaat daarbij om hun eigen interpretatie van bijzondere voorstellingen. Dit jaar waren de thema's: The Sleeping Beauty en de opera Chovantsjina. Niet bepaald voor de hand liggende thema's voor deze leerlingen. Op het Esdal College - dat zich door de cultuurklassen als cultuurprofielschool manifesteert - kunnen leerlingen zich inschrijven voor de cultuurklas. Deze cultuurklassen krijgen wekelijks extra lessen in de kunstvakken. Door de vele extra's zoals dit kunstproject krijgen deze leerlingen de kans hun artistieke talent nog meer te ontwikkelen. Een van de brugklassers vertelt: "We mogen niet alleen zelf optreden in een echt theater, maar we gaan ook naar een professionele voorstelling. En voordat we daar naartoe gaan krijgen we nog een theorieles over die voorstelling, zodat we echt goed weten waar het over gaat. Jammer dat De Muzeval dicht is en dat het daar niet meer kan. We hopen dat we volgend jaar in het Atlas Theater mogen optreden."

Auteur

Redactie