Dassen spotten in Zuidoost-Drenthe

Schoonebeek

Natuurvereniging Het Stroomdal, gevestigd in Schoonebeek, organiseert op  15 maart een lezing over dassen. Deze lezing wordt verzorgd door Pauline Arends, bekend van het programma Roeg van RTV Drenthe.

In het dagelijks leven is zij boswachter bij Staatsbosbeheer en nauw betrokken bij het beschermingswerk en het onderzoek naar dassen in de provincie Drenthe. De das is het grootst voorkomende roofdier in Drenthe. Een groot deel van zijn voedsel bestaat echter niet uit vlees, maar uit vruchten en wormen. Dassen zijn bekend vanwege de enorme gangenstelsels (burchten) die ze graven en waar ze met hele families in wonen. Ook in Zuidoost-Drenthe komen dassen voor en is een aantal van deze dassenburchten te vinden. Onlangs werd een das gespot in de omgeving van het Schoonebeekerdiep bij Schoonebeek. Mensen die willen weten waar dassen te vinden zijn en hoe ze leven, kunnen dinsdag 15 maart om 20.00 uur naar De Wolfshoeve in Schoonebeek gaan. De entree is twee euro per persoon en tegen inlevering van het entreebewijs krijgen aanwezigen het eerste kopje koffie of thee gratis.

Auteur

Redactie